top of page

Over Fontana

Een levendig, energiek en gepassioneerd strijkkwartet dat sinds september 2021 samenwerkt. Het ensemble bestaat uit de violisten Menno Verloop en Caspar Bellamy, altvioliste Elin Haver en de cellist Isaac Lottman. Een kwartet waarin zowel het persoonlijke als het muzikale met elkaar klikt. En, ook heel belangrijk, gedeelde ambities. Alle vier zaten ze op de Sweelinck Academie. Nu studeren ze aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar ontmoeten voor repetities en lessen met Dmitri Ferschtman.​

Fontana 20220905_4.jpg
Fontana 20220905_1.jpg

Inmiddels hebben ze meerdere optredens gegeven; op tv bij Podium Klassiek, op de radio bij Concertzender en in mooie kerken door heel Nederland. Onlangs hebben ze de kans gehad om in de Stadsgehoorzaal Leiden repertoire met een videograaf op te nemen. Ook zijn ze enkele keren door het Conservatorium van Amsterdam gevraagd om de school te vertegenwoordigen in concerten.

Hun repertoire omvat onder andere kwartetten van Smetana, Mendelssohn en Britten.

Verder is Fontana dit jaar een samenwerking aangegaan met een jonge Portugese sopraan, Madalena Massano, met wie ze een mooi programma hebben samengesteld. Samen zijn ze in maart 2024 op tournee naar Portugal gegaan, waar ze vijf succesvolle concerten hebben gegeven.

Wie zijn we?

_MG_4082.JPG

Menno Verloop

Viool

_MG_4027.JPG

Caspar Bellamy

Viool

_MG_4055.JPG

Elin Haver

Altviool

_MG_4074.JPG

Isaac Lottman

Cello

  • Instagram

Fontana Kwartet

bottom of page